دسته‌ها
ریپورتاژ آگهی

سوکرالوز چیست و از کاربردهای آن چه می دانید؟

مقادیر بالای شکر می‌تواند اثرات مضری روی متابولیسم و سلامت داشته باشد. به همین دلیل بسیاری از افراد به شیرین‌کننده‌های مصنوعی مثل سوکرالوز روی می‌آورند. با این وجود، درحالی که مسئولان ادعا می‌کنند سوکرالوز بی‌خطر است، تعدادی از مطالعات آن را با برخی بیماری‌ها مرتبط دانسته‌اند. در این مقاله سوکرالوز و اثرات مفید و مضرش بر سلامتی را بی‌طرفانه بررسی خواهیم کرد.

سوکرالوز چست؟

سوکرالوز یک شیرین‌کننده مصنوعی بدون کالری است و اسپلندا رایج‌ترین محصول مبتنی بر سوکرالوز است. سوکرالوز طی تعدادی فرایند شیمیایی چندمرحله‌ای از شکر ساخته می‌شود که در این فرایندها سه گروه هیدروژن-اکسیژن با اتم‌های کلر جایگزین می‌شوند. سوکرالوز در سال 1976 و زمانی که یک دانشمند در کالج بریتیش دستورالعمل‌های مربوط به یک ماده را اشتباه شنیده بود، کشف شد. او این ماده را چشید و متوجه شد که بسیار شیرین است. سپس شرکت‌های Tate & Lyle و Johnson & Johnson، به‌طور مشترک محصولات اسپلندا را توسعه دادند. اسپلندا اولین بار در سال 1999 و در ایالات متحده معرفی شد و هم اکنون یکی از محبوب‌ترین شیرین‌کننده‌ها در این کشور است.
اسپلندا معمولا به‌عنوان جایگزین شکر در آشپزی و شیرینی‌پزی استفاده می‌شود. همچنین در سراسر جهان به هزاران محصول غذایی افزوده می‌شود.
سوکرالوز بدون کالری است اما اسپلندا علاوه بر سوکرالوز، حاوی کربوهیدرات‌های دکستروز (گلوکز) و مالتودکسترین هم هست که محتوای کالری آن را به 3.36 کالری در هر گرم می‌رساند. با این حال، کل کالری و کربوهیدراتی که اسپلندا به رژیم غذاییتان اضافه می‌کند، ناچیز است چون هربار فقط به مقدار کمی از اسپلندا برای مصرف نیاز دارید.
سوکرالوز 400 تا 700 برابر شیرین‌تر از قند است و برخلاف بسیاری از شیرین‌کننده‌های محبوب، ته‌مزه تلخی ندارد.

تاثیر سوکرالوز بر قند خون و انسولین

گفته می‎شود سوکرالوز یا تاثیر کمی بر سطح قند خون و انسولین دارد یا هیچ اثری ندارد. اما این موضوع به شخص شما و اینکه آیا به مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی عادت دارید یا نه، بستگی دارد. در یک مطالعه کوچک بر روی 17 نفر با چاقی شدید که این شیرین‌کننده‌ها را به‌طور منظم مصرف نمی‌کردند، گزارش شد که سوکرالوز سطح قند خون را تا 14% و سطح انسولین را تا 20% بالا می‌برد.
در مطالعات متعدد دیگری روی افرادی با وزن متوسط که هیچ بیماری قابل توجهی نداشتند، به این نتیجه رسیدند که سوکرالوز هیچ تاثیری روی سطح قند خون یا انسولین ندارد. با این وجود، افراد شرکت‌کننده در این مطالعات کسانی بودند که به‌طور منظم از سوکرالوز استفاده می‌کردند. اگر به‌طور منظم از سوکرالوز استفاده نمی‌کنید، ممکن است دچار تغییراتی در سطح قند خون و انسولین شوید. با این حال، اگر به مصرف سوکرالوز عادت دارید، احتمالا سوکرالوز اثری روی سطح قند خون و انسولین شما نخواهد داشت.

آشپزی با سوکرالوز ممکن است مضر باشد

ادعا می‌شود اسپلندا در برابر حرارت مقاوم است و برای آشپزی و شیرینی‌پزی مناسب است. اما مطالعات اخیر این ادعاها را به چالش کشیده‌اند.ذبه نظر می‌رسد در دمای بالا، اسپلندا تجزیه می‌شود و با سایر مواد واکنش می‌دهد.
یک مطالعه نشان داد که حرارت دادن سوکرالوز با گلیسرول، ترکیب موجود در مولکول‌های چربی، ماده مضری به اسم کلروپروپانول تولید کرد. این ماده خطر سرطان را افزایش می‌دهد. درباره این موضوع تحقیقات بیشتری لازم است اما بهتر است در هنگام پخت‌وپز در دماهای بالاتر از 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتی‌گراد)، از شیرین‌کننده‌های دیگری به‌جای سوکرالوز استفاده کنید.

آیا سوکرالوز بر سلامت روده تاثیر می‌گذارد؟

ادامه مطلب در لینک زیر

سوکرالوز چیست؟ همه چیز درمورد سوکرالوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *